19 Kasım 2011 Cumartesi

Akdamla Su Fabrikasına Bayii Olun - Toptan ette KDV indirimi

Avrasya A. Ş. Akdamla Su Fabrikasından Bayilik Almanın Avantajları :
1- Hesabınıza Derhal 10.000 Damacana Su Bedava Yazalım, Taksit Taksit Her Dolumda Verelim Bedavanızı
2- Kullanacağınız Demirbaş Damacana İçin Para Ödemeyin, Damacanalarınızı Biz Tedarik Edelim
3- Broşur, Magnet ,Cam Giydirme, Araç Giydirme , Kıyafet , Şapka gibi Dükkan Malzemelerinizide Paket Haliden Ücretsiz Olarak Verelim
4- Hadi Dolum Ücretinizde Çok Ekonomik Olsun , Mesela 0.59 TL , Böylece Bölgenizde Bnezersiz Bir Rekabet Gücünüz Olsun
5- Suyunuzda son derece yumuşak ve Lezzetli Olsun , 1 fr Sertliğinde
6- Avrupa Birliği Onaylı Ruhsatımız ve Full Yenilenen Makinelerimizle Hizmetinizdeyiz.
Başvuru İçin Gece Gündüz Bakmayın Hemen Arayın Taze Taze Konuşalım :
0 532 215 63 27 ( Bilgen Hanım )
0 532 270 77 42 ( Pınar Hanım )
0 532 253 32 07 ( Candaş Bey )

Ayrıntılı Bilgi için www.akdamla.net sitemizide inceleyebilirsiniz. Veya Bu haberin Altına Yorum Yazarakta Başvurabilirsiniz. Farketmez :)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, toptan ette KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesiyle ilgili olarak bunun et fiyatlarında bir miktar düşüşe yol açacağını belirterek, "Tüketici fiyatlarına, perakende fiyatlarına mutlaka bir olumlu etkisi olacak" dedi.
Eker, Dünya Türk Girişimciler Kurultayı'ndaki İnteraktif Bakanlar Oturumunda yaptığı konuşmanın ardından AA muhabirinin, toptan ette KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesi kararına ilişkin sorularını yanıtladı.

Toptan ette yüzde 8 KDV'nin yüzde 1'e düşmesinin, kayıt dışılığın önlenmesi açısından çok önemli bir adım olduğunu belirten Eker, çünkü Türkiye'deki et üretiminin bu sebeple biraz kayıt dışına gittiğini söyledi.

Eker, "İkincisi, geriye doğru tüketiciye de bu aynı şekilde yansır. Dolayısıyla et fiyatlarında da bu bir miktar düşüşe yol açar" dedi.

Et fiyatlarında ne oranda bir düşüş olacağının sorulması üzerine Eker, şunları kaydetti:

"Oran yüzde 8, yüzde 1'e düşüyor, ama bazı şeylerin psikolojik etkisi fiziki etkisinden daha önemlidir, daha büyüktür. Burada böyle bir şey söz konusu. Sonuçta artık tüketici de üretici de bu işi işleyen bir manada et sanayicisi de sonuçta daha az vergi ödeyecek, daha az vergi ödeyeceğinden dolayı bunun tüketici fiyatlarına, perakende fiyatlarına mutlaka bir olumlu etkisi olacak. Diğer kalemlerde vergi oranları düştüğünde bunun bir etkisi oluyor, bunda da var. Fiyatları bir miktar aşağı çekeceğini düşünüyoruz."

"İndirim kayıt içine alma oranını artıracak"

KDV indiriminin kayıt içine alma oranını artıracağını söyleyen Eker, yüzde 1 gibi görünen devlet gelirinin aslında daha önce teoride yüzde 8 gibi göründüğünü, ama fiiliyatta hiçbir şekilde belki karşılığı olmadığını belirtti. Eker, KDV indirimiyle devlet açısından da daha fazla gelir getirmesi beklentisi taşıdığını ifade etti.

Mehdi Eker, "Bizim esas birinci amacımız, bu sektör üzerindeki vergi yükü azalsın. Bir gıda maddesidir, temel tüketim maddesidir, insanlar vergi sebebiyle daha yüksek bir fiyatla ürün almasınlar. Bizim Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak birinci hedefimiz bu. Ama bunun aynı zamanda ülke ekonomisine de katkısı olur. O da kayıt içine alma ile ilgili bir yan etkisi de olacaktır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın halkın tükettiği temel gıda maddeleriyle ilgili konularda çalışma yapılması talimatını verdiğini bildiren Eker, "Mutfakla ilgili... Dolayısıyla bu konuda da biz Maliye Bakanlığımızla çalışıyoruz. Bundan sonra biraz daha hızlı çalışacağız" diye konuştu.

Sırada hangi ürünlerin olduğunun sorulması üzerine de Eker, 2007 yılında çok sayıda gıda maddesinde bir indirim yaptıklarını hatırlatarak, "Bir kısmının oranı yüzde 18 iken yüzde 8'e , bazıları yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmişti. Şimdi bu safhada etle başladık. Diğer temel gıda maddeleri ile arkası gelecek. Kapsam genişletilecek" şeklinde konuştu.

"İndirim et piyasasını rahatlatacak"

Toptan ettki KDV indirimini et piyasasını rahatlatacağını belirten Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Uludağ, "Bu indirimin bir diğer öneminin de piyasada var olan tedirginliği bir nebze de olsa giderecek olmasıdır" şeklinde konuştu. Vergi indiriminin vatandaşa zamanla yansıyacağını kaydeden Uludağ, "İndirim et fiyatları üzerindeki baskıyı rahatlatacaktır. Vatandaşa daha fazla yansıması için perakende satışlar üzerindeki vergi yükünün de ekmekte olduğu gibi yüzde 8'den yüzde 1'e  indirilmesi gerekiyor. Eğer bu da yapılırsa vatandaş en az 1 TL daha ucuza et tüketir. Yine de iyileştirme iyileştirmedir. Uygulama çok büyük bir sıkıntı olmayan sektörümüzü daha da rahatlatmıştır" dedi.


Damacana Su Bayiliği Alın :
1- 10.000 Damacana Su Bedava
2- 19 litre Damacana Dolumlar 0.59 TL
3- Bedava demirbaş damacana
4- Full Sebil ve Pompa desteği
5- Full reklam masrafları desteği
6- Tabela , cam ve araç giydirme
Damacana Su Fabrikalarımız:
1- Akdamla Su 2- Damak Su 3- Uludağ Su
Su Bayiliği Başvurusu: 0 532 212 07 46

ladik akdağ sukaltun madran doğal kaynak suhisar sukızılcık madran susam ulusugecek doğal kaynak subozdoğan madran suayba sureşadiye doğal kaynak sunysa madran suyamanlar suyensu doğal kaynak sukarlık suizmir suözsubadem suberrak sugüneşsuegesubozdağ nil suuludağ kirazlı yayla suçine topçam madran subillur sudanone şaşal suşırlan suanfora subozdağ nil sutuna suaqualife subeysulabranda sudanone hayat susersubahçepınar suyıldız su

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder